Årets julegavetips

posted in: Utstyrserfaringer | 1

I går var det boklansering hos Cappelen Damm. Marius Nergård Pettersen, som har tidligere har skrevet om Lomsdal-Visten, der vi var i høst (og leste litt i en eseløret utgave vi fant på ei hytte), har gitt ut en bok om Oslos nære villmark. Stein P. Aasheim har gitt ut bok om Finnmarksvidda, i det han kaller et “skietnografisk” perspektiv. Begge to er heite julegavetips!

26.11.13 - 1

For den som er interessert i kulturhistorie og tidligere tider, er antagelig Aasheims bok den perfekte gave. Han skriver mye om samene før og nå, og om både hverdagsliv og turliv på vidda. Foredraget ga iallfall undertegnede lyst til både å dra tilbake til Finnmarksvidda, og lese boka.

Har du derimot lyst på en bok som kan fungere som abstinensdemper mens du venter på å komme deg ut på tur, anbefales boka til Marius Nergård Pettersen. Er det en ting som er mangelvare blant friluftslivsforfatterne, så er det noen som tar gode bilder. Jeg tror ikke jeg tar i når jeg sier at blant norske friluftslivsforfattere, er han den beste fotografen. I tillegg er det jo moro for en som er buskerudsk å se blant annet Skrim, Blefjell, Norefjell og Finnemarka bli behandlet som eksotiske turdestinasjoner. Som om vi ikke visste det fra før…men kanskje flere oppdager hvor mye bra som finnes rett utenfor Oslo!

 

Sindre

One Response

  1. […] “Abstinensdemper mens du venter på å komme deg ut på tur.” Dorgerundt.com […]

Leave a Reply