Hetesommer

Sommeren 2014 har varmerekorder blitt slått, ullgenseren har blitt liggende i sekken, og det har vært uforsvarlig varmt å bevege seg rundt i vadere på dagtid. Diskusjonen har gått varmt på sosiale medier om fisken tåler catch and release med disse vanntemperaturene.

Donkeypeter

Men at termometeret bikker 30 grader hjelper ikke på fiskekløen. Slett ikke. Tross alle meldinger om tørre elver og dårlige klekkinger, man får ikke fisk fra hengekøyen i hagen.

Panorama

Noen bomturer har det blitt, og vi har vært langt nede. I elvestrekker som tidligere i sesongen var gjennomhullet med rullevak er det nå kun enkelte småfisk som gidder å vise seg. Vannstand sier noen. For varmt sier andre.

Lasse og K i elven

Men fiskesuget melder seg likevel med full styrke kun dager etter hjemkomst, gang på gang, uansett hvor dårlig siste tur var.Og hvis man er i overkant tålmodig så er det håp. Spesielt i fjellet, men til og med der oppe i høyden måtte vi vente til døgnets siste timer for å få noe aktivitet å snakke om. Fjærmyggen om kvelden har reddet oss, som så mange ganger før. Annet insektsliv har vært nærmest fraværende i varmen. Takk gud for fjærmyggen.

Lasse med fisk

Nå har temperaturene endelig begynt å falle, og vi er tilbake til normal sensommervarme. Nå venter vi bare på litt ordentlig nedbør så elvene kan stige noen hakk på meterstokken og fisken får noe å svømme i. Og før vi vet ordet av det kommer det herlige sensommerfisket.

K fisk

Fiskehilsen, Kristoffer

Leave a Reply