Mer saltvann

posted in: Fiske, Småturer | 0

 

Tekst/foto: Lasse Michelsen

De siste ukene har vi fisket mye i Oslofjorden. Etter en tung uke på Bornholm har det vært på sin plass med litt kvalitetsfiske her hjemme i Norge.

Regnskur trigger fisk
Regnskur trigger fisk

Østfold har vist seg å holde mye fisk. Det har faktisk vært overraskende bra med kilos-fisk hver eneste tur. Senest  tirsdag tok vi turen til oslofjordens sjøørettparadis og kunne vise til 17 fisk, syv fisk over kiloen. Det er meget bra!

Sea trout 2

Østfoldkysten har mange spennende biotoper –  alt i fra sandstrender til rullesteinsområder der ørreten har flust av byttedyr å jakte på. Nå som vannet er blitt endel varmere merkes det helt klart at ørreten er aktiv i form av loppevak og jaging av småfisk inne i fjæra. Med andre ord spennende tider for alle oss med jaktinstinktet intakt.

Solnedgang2

Vi er ganske ferske i sjøøretfaget. Noe av det som har overrasket oss mest er tempo på østfoldguidene våre. Det handler om å finne fisken. Merker man ikke lugg eller fast fisk i løpet av noen få kast, bytter man til et nytt strekke. Det er godt mulig man går glipp av noen fisk her og der, men det er påfallende hvor fort fisken biter hvis man starter på et helt nytt strekke.  Enden på visa er vel at du bør flytte mye på deg.

 

Tobias kilos
Østfoldguiden Tobias (kilosgarantist)
Lasse kilos
Østfoldkilos

 

Nå starter tørrfluesesongen snart. Kjenner faktisk at det er på høy tid! Det er jo tross alt det vi  setter aller høyest med fluefiske.

 

 

Leave a Reply