I skyggen av Styggmann – turrapport Skrimfjella 2011

posted in: Fiske, Skrim 2011 | 0

Vi tok oss ei langhelg i forbindelse med 17. mai, og tilbrakte den på fisketur i Skrimfjella, sør for Kongsberg. Turfølget var Lasse, Sindre og Kristoffer, samt den lånte Gordon Setteren Kvikk.

Selv om det ikke var en veldig lang tur, kommer her en liten turrapport.

Skrimfjella er et fjellområde som avgrenses av Kongsberg i nord, Skien i sør og Sandsvær i øst. Fra Kongsberg har man fin utsikt til fjellkjeden, ofte snødekt store deler av året, som blant annet består av Skrimfjellet og den høyeste toppen Styggmann (872 moh). Men har man fisketur og ikke topptur i tankene, er det området sør for fjellene som gjelder. Fra Oslo-/Kongsberg-siden blir det naturlig å enten dra opp fra øst- (rundt Passebekk) eller fra vestsiden av fjellene (Ravalsjø), og i skyggen av Styggmann ligger det flust av fiskevann. Vi vil ikke komme med konkrete vannbeskrivelser, så hvilket vann du vil besøke får du finne ut av selv. Men en grov ruteforklaring kan vi vel gi fra oss.

Vår langhelg begynte og sluttet ved Ravalsjø, et større vann øst for Skrimfjella. Herfra kan man gå opp Skrimsdalen, som ender opp ved Skrimsvannet, helt innunder fjellene. Mange anbefaler et fiskevann som ligger direkte vestover, Store Stølevann, men vi stoler ikke alltid på andres fiskeanbefalinger – de beste tipsene blir som oftest holdt hemmelig, tror vi – så vi gikk i retning Ramsvann, direkte sørover. Uten å nevne navn på vannene, kan vi slå fast at fisket var brukbart bra. Noen timer fisking resulterte i ni fine ørret, de fleste rundt halvkiloen. Totalt fikk vi tolv stykker på turen, men et par av de slapp unna stekepanna og får leve til de blir litt større.

Naturen i Skrimfjella er, foruten fjellene, preget av flott skog, endel myrområder, og mange flotte vann. Det ble begrenset med bilder, fordi vi bare var utrustet med mobilkameraene, men vi har samlet de beste bildene under (de ligger også i egne blogger).

Leave a Reply