Sarek-Rago-kart


Vis Sarek-Rago 2011 i et større kart

Her er en grov tegning av ruta vi skal gå om få dager. Startpunktet er ved Stora Sjöfallet, i Stora Sjöfallet nasjonalpark. Dit kommer vi oss med fly via Stockholm til Gällivare, og buss derfra.  Fra Stora Sjöfallet tar vi oss inn i Sarek nasjonalpark, legger ruta innom Rapadalen (det er et must, har vi skjønt), før vi setter kurs mot vadestedet nord for Vastenjaure i Padjelanta nasjonalpark, som etter det vi har funnet ut er eneste fornuftige sted å gå over for å komme seg videre til Rago nasjonalpark. Fra Rago skal vi gå ned til Straumen og ta buss til Bodø, og fly hjem.

Vi har blitt anbefalt å velge andre ruter, men etter vårt syn er denne ruta herlig, siden vi faktisk går gjennom fire ulike nasjonalparker på 17 dager. Det burde legge grunnlag for mange varierte naturopplevelser.

Leave a Reply